Bardzo chętnie urządzamy przyjęcia dla naszej rodziny i znajomych. Urodziny to jedna z licznych okazji, które świętujemy w gronie bliskich nam osób. Przyjęcie urodzinowe z pewnością uświetni nam pyszny tort – odpowiednio przyrządzone i udekorowane ciasto zrobi ogromne wrażenie na naszych gościach oraz sprawi, że nasze przyjęcie wszyscy będą miło i chętnie wspominać. Torty mogą być również znakomitym ciastem na przyjęcia imieninowe, weselne czy inne okazje, gdy chcemy coś uczcić. Bardzo często decydujemy się na zamówienie tortu w cukierni, gdzie pracownicy potrafią stworzyć prawdziwe cuda i spełnią każde, nawet najbardziej niezwykłe, życzenie. Dzięki temu zyskujemy pewność, że nasz tort będzie pyszny i posmakuje wszystkim gościom a my zaoszczędzimy czas, który musielibyśmy wykorzystać na przyrządzenie tortu. Często decydujemy się również samodzielnie wykonać tort.
Różne smaki
Do wyboru mamy bardzo wiele tortów w różnych wariantach smakowych oraz technikach wykonania. Tort najczęściej kojarzy się z ciastem bardzo skomplikowanym, którego przygotowanie wymaga wiele czasu i zaawansowanych umiejętności cukierniczych. Często samodzielne przygotowanie tortu wręcz nas przeraża gdyż mówi się, że torty są bardzo wymagające i trudne w przygotowaniu a ich przyrządzenie wymaga lat doświadczenia. To jednak nie zawsze jest prawda. Jeżeli zależy nam na przygotowaniu szybkiego tortu, możemy wybrać taki bez pieczenia, na przykład owocowy. Oprócz tego możemy przygotować tort waniliowy, śmietankowy, czekoladowy czy orzechowy. Wybierać możemy spośród licznych kremów i dodatków do tortu w postaci owoców, kakao czy aromatów. Jeśli tort będą spożywać dorośli, możemy wykorzystać także ulubiony alkohol lub kawę. Istnieją również torty bardziej skomplikowane i rzeczywiście wymagające ogromnej pracy takie jak tort Sachera czy szwarcwaldzki.
Torty bezowe
Jednym z najpopularniejszych i najczęściej wykonywanych tortów są torty bezowe. To smak, który doceniają wszyscy, nawet najbardziej wymagający, miłośnicy tortów. Tort bezowy będzie idealnym ciastem na każdą okazję, zarówno na urodziny, Święta czy inne okazje rodzinne. Nie zawsze jednak mamy czas, by taki tort przygotować dlatego wiele osób zadaje sobie pytanie czy tort bezowy można zrobić dzień wcześniej. Byłaby to spora oszczędność czasu szczególnie, że jeżeli przygotowujemy całe przyjęcie to wówczas musimy też spełnić inne obowiązki a przygotowanie tortu bywa czasochłonne. Blaty do tortu bezowego możemy upiec dzień wcześniej jednak samo przełożenie powinno nastąpić w dniu podania. Wówczas tort będzie wysokiej jakości zaś jego smak będzie pyszny.
Najnowsze komentarze